Nogometaši Čelika u derbiju protiv Žepča žele nastaviti pobjednički niz

Utakmicama 5. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Kantonalnoj ligi. Derbi kola na programu je u Žepču gdje se sastaju dvije vodeće ekipe, Žepče 1919 i Čelik. Biće ovo duel dva neporažena tima u četiri protekla kola.

„Ekipa je mlada. Sada imamo malo više igrača mada nisu svi isto spremni. Radimo polako dižemo formu. Nadam se da će biti dobro na kraju. Pokušavali smo da igramo više u odbrani i da iz kontre postižemo golove. Treba još dosta raditi da bi se napravila respektabilna ekipa. Idemo igrati u Žepče sa jednom jakom ekipom. Tu imamo dosta igrača koje sam ja trenirao dok sam radio u Žepču. Mislim da treba biti dobra utakmica. Ne bojim se te utakmica jer je teren dobar. U Varešu nam je bio loš teren i ružan za igru“, izjavio je za Zenicainfo.ba Pavle Skočibušić, trener NK Čelik.

Uprava Čelika  prošle sedmice angažovala je  dvojicu igrača iz malonogometnog kluba Neimari: Amara Šišića i Sulejmana Salkića. U  narednom susretu crveno crni će biti jači  i za najboljeg strijelca Kantonalne lige Besima Kolića, bivšeg igrača Fortune.

„Započeli smo sa tezom da igramo sa našom djecom iz Zenice, da okupimo mlade igrače. Neke smo čak vratili. Stvaramo ekipu za Drugu ligu. Ako uđemo da idemo tim tokom do Prve lige. U Prvoj ligi će trebati raditi ozbiljnije i treba dosta stvari uraditi da bi se ušlo u Prvu ligu“, kaže Skočibušić.

Derbi 5. kola Kantonalne lige Žepče 1919-Čelik igra se 20. septembra od 15:30minuta. U ostalim susretima sastaju se: Vareš-Novi Šeher, Borac-Proleter, Nemila-Sporting i Napredak-Fortuna.  (M.P.)