Robijaši pokrenuli akciju “12. igrač”: Navijači Čelika traže sponzore i donatore za pomoć klubu

FOTO: NK Čelik Zenica
Udruženje građana “Robijaši 1988” iz Zenice je pokrenulo akcija “12. igrač” u sklopu koje će fizička lica, mikro i mali privredni subjekti u vidu sponzorstva ili donacija izdvojiti po 1.200 KM na godišnjem nivou.

“Oni koji žele biti sponzori dobit će malu reklamu na stadionu i reklamu na zvaničnoj klupskoj web stranici, dok će donatori biti predstavljeni kao prijatelji kluba na istoj. Anonimni donatori ili donatori pod šiframa svojim izborom ne dobijaju ništa zauzvrat osim ličnog zadovoljstva da su pomogli svom klubu. Svi ostali detalji će biti usklađeni uz dogovor kluba i zainteresovane strane.

Pozivamo ovim putem sva fizička lica, mikro i male privedne subjekte kojima je crno-crvena boja u srcu da se priključe akciji ‘12. igrač’ i ozvaniče saradnju sa NK Čelik Zenica te počnu konkretno pomagati kako bismo spasili Starca od nestanka, dok ćemo srednje i velike privredne subjekte pozvati na saradnju u bliskoj budućnosti čim marketing ponuda bude spremna. Gašenje Čelika nije i nikad neće biti opcija!

Inače, navijačka grupa Robijaši 1988 Zenica još jednom je pokazala koliko mnogo znači za klub i da čvrsto stoji iza projekta ozdravljenja NK Čelik Zenica. Zahvaljujemo se na njihovoj bezrezervnoj podršci!

Rang takmičenja nije taj koji karakteriše veličinu kluba nego ljubav, ponos i djela onih koji ga iskreno vole, dok je sve ostalo prolazno. Klub se takmiči u Kantonalnoj ligi ZDK odnosno u zadnjoj ligi pod okriljem Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali i to je izborom članova kluba koji ga vole, jer mu žele njegov spas i sve je podređeno tom cilju.

Nama iz tek novoizabranog Upravnog odbora mnogo znači ova podrška i služi kao motivacija da budemo efikasni u interesu NK Čelik Zenica. Zahvaljujemo svima koji su spremni sarađivati sa klubom koji se trenutno nalazi u najtežoj situaciji od svog nastanka, ali koji je prije svega simbol naše lijepe Zenice i to svi koji iskreno vole klub nikad ne smiju zaboraviti!

Na muci se poznaju junaci, a takav je baš Čelik!”, poručili su Robijaši.