Izabrano novo rukovodstvo NK Čelik

Na vanrednoj Skupštini Nogometnog kluba Čelik večeras je jednoglasno i bez rasprave usvojena ostavka dosadašnjeg Upravnog odbora na čelu sa Arminom Gafurovićem.

Nakon toga, takođe jednoglasno, je izabran i novi Upravni odbor zeničkog ligaša. Novi predsjednik kluba je Denis Muhović, dok su članovi upravnog odbora: Emir Čerim, Haris Šarić i Elvis Baždar. U proteklom periodu urađen je veliki posao na vraćanju dugova igračima, radnoj zajednici trenerima. Isplaćeno je 26 igrača u ukupnom iznosu 288.205 KM, u toku sedmice biće izmirena dugovanja za još pet igrača u iznosu 62.000KM. Sa pet nogometaša nije postignut dogovor. To su: Mladen Zeljković, Ermin Huseinbašić, Dušan Hodžić, Haris Dilaver i Semir Musić. U proteklom periodu stigla su potraživanja za još 10 igrača. Na ova potraživanja Upravni odbor će uložiti žalbu jer smatraju da su neosnovana. Za ukupno 16 zaposlenika Radne zajednice kluba isplaćeno je 45.400 KM, dok nije postignut dogovor sa još dva zaposlena radnika.

Glavni ciljevi novog Upravnog odbora su deblokada računa, dovršiti pregovore sa igračima, potpisati reprograme sa Poreznom upravom i Upravom za indirektno oporezivanje, nastaviti razgovore sa licima koji su blokirali račun Čelika, i iznaći modalitet vraćanja dugova kroz isplate na rate ili putem sponzorstva. Upravni odbor će raditi na novoj internoj organizaciji kluba, jačanju marketinga, unapređenju omladinskog pogona kao i zaštiti klupske imovine i simbola kluba. Cilj je ponovo stvoriti reputaciju modernog kluba. Do ispunjenja glavnih ciljeva i vraćanje u normalne zakonske tokove poslovanja kluba sportski rezultati neće biti prioritet. Na večerašnjoj vanrednoj skupštini izabrano je pet novih članova Nadzornog odbora NK Čelik.  (M.P.)