U prijateljskoj utakmici Čelik pobijedio RK Žepče u gostima

RK Čelik je i bez dva člana iz prve postave (Danijela Jurića, povreda ruke i Mirze Dervenčića, koji još nije spreman za žestoke rukometne okršaje) u Žepču savladao ekipu RK Žepče rezultatom 34:29.

U vrlo dobroj utakmici Čelik je vodio gotovo svih 60 minuta. Žepče je samo u nekoliko navrata izjadnačilo rezultat. Bilo je to u 22. minuti igre kada su domaćini poravnali na 11:11, te u 43. minuti, kad je rezultat glasio 22:22, iako je prije toga Čelik u 37. minuti imao prednost od čak pet golova razlike, – 21:16. Nakon toga, crno-crveni su imali furioznih desetak minuta igre i već u 51. minuti rezultat je bio 28:24 za Čelik, te su gosti znalački priveli utakmicu kraju za pobjedu od pet golova razlike 34:29.

Trener Čelika Seldin Rizvanović je i ovoga puta, kao i protiv visočke Bosne, isprobao sve raspoložive igrače, pa je čak 12 igrača postiglo golove. U odbrani se osjetio nedostatak Danijela Jurića koji je, u tandemu sa Farisom Mrakom, protiv Bosne činio bedem pred golom.

Čelikovi doajeni Aldin Begagić i Edin Gušić odlično su odigrali ovu utakmicu. Faris Mrako, Slaven Šijaković i Mario Filipović su standardno bili solidni, a na popravci svoje forme ubuduće će posebno morati raditi sva tri golmana: Polić, Muhić i Hodžić.

Najviše golova za Čelik postigli su Aldin Begagić (7), Edin Gušić (6) i Jasmin Omerović (4).

Kod domaće ekipe – RK Žepča, bek Tomislav Jurić je bio nerješiva enigma za odbranu goste (postigao čak 13 golova), dok je Nakić dodao 8, a Ramljak 4 pogotka.

Sve u svemu, treneri Rizvanović i Ćoruša mogu biti zadovoljni ovom brzom, dinamičnom i vrlo zanimljivom igrom svojih igrača.

”Ekspedicija” RK Čelika od oko 40 članova je u Žepče putovala u tri ekipe: osim seniora, utakmice su odigrale i dvije omladinske selekcije RK Čelika, mladi koji se educuraju u vlastitoj Čelikovoj školi rukometa. Iz revije mladih rukometaša vidljivo je da ovaj klub ne treba da brine za svoju rukometnu budućnost.