Objavljen poziv za učešće na 11. bosanskohercegovačkoj manifestaciji Noć teatra

Bosansko narodno pozorište Zenica i ove godine koordinira Evropskom manifestacijom Noć teatra – Noć teatra BiH 2020. Noć teatra BiH 2020. bit će organizovana u subotu,  21. novembra 2020.

Javni poziv za sudjelovanje je objavljen u utorak, 1. septembra i dostupan je na stranici bnp.ba. Pravo učešća imaju sva javna, nezavisna i privatna pozorišta/kazališta, centri za kulturu, instituti, ustanove, udruženja, biblioteke, muzeji, druge umjetničke organizacije, školske i visokoškolske ustanove, kao i svi drugi subjekti koji se bave određenim oblikom scenskih, izvedbenih i muzičko-scenskih umjetnosti. Poziv je otvoren do petka, 16, oktobra 2020. godine, a formular za prijavu je dostupan na oficijelnoj stranici Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a zvanični e-mail manifestacije je noc.teatra@bnp.ba.

Noć teatra integrira Bosnu i Hercegovinu i njene teatarske i umjetničke organizacije u jedinstvenu evropsku porodicu kulture i teatra.

Ovo je događanje i noć otvorenih vrata kada je moguće teatarske prostore vidjeti iz druge vizure, upoznati se sa scenskim prostorima, glumačkim garderobama, tonskim i rasvjetnim kabinama, šminkernicama, magacinima kostima i rekvizite, slikarnicom, radionicama i slično.

Sva događanja u sklopu ove jednodnevne, ali i cjelonoćne manifestacije okupljena su oko istog cilja – ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva teatarske publike i umjetnika u jedinstvenom iskustvu.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica