Večeras svečano otvaranje Zenica summer festa 2020. – ONLINE

Uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kako u svijetu, tako i u BiH, Organizacioni odbor Zenica Summer Festa, predstavnici Grada Zenica i JP RTV ZENICA, odlučio je da ne postoje prepreke da se ovogodišnji Festival ne održi ONLINE, odnosno da se ne prekida kontinuitet Festivala utemeljenog 2018. godine.

Tim povodom, kako bi na ulice grada vratili barem dio festivalske atmosfere, na najpromjetnije saobraćajnice i raskrsnice u Zenici postavljene su festivalske zastave, koje nas podsjećaju da Zenica i dalje zadržava svoj status festivalskog grada, mada ove godine u drugačijim okolnostima.

Na prijedlog i inicijativu članova Organizacionog odbora, odlučeno je da ovogodišnji festival bude svojevrsna retrospektiva dosadašnja dva ZSF-a. Pored toga, tehnički realizator pripremio je i nekoliko potpuno novih sadržaja, te su u program ZSF Online 2020., između ostalog, uvršteni i koncert harmonikaškog okestra – Ansambla Anantango, zatim koncert mlade violinistice Senke Slipac, koncert zeničke grupe GONG, kao i radio emisije namijenjene najmlađima pod nazivom „Mali, a veliki”. Od sadržaja koje će naši gledaoci i pratioci na društvenim mrežama imati priliku pogledati su i koncerti koji su na neki način obilježili prethodne Festivale, poput koncerta Dubioze kolektiv, Željka Joksimovića, Hanke Paldum, Adisa Škalje, Saše Kovačevića, Zeničkih folk zvijezda, Kamernog simfonijskog orkestra, Noć R'N'R na Vranduku i mnogih drugih zanimljivih sadržaja prethodna dva ZSF-a.

ZSF 2020. – ONLINE bit će svečano otvoren večeras (subota29. 08.) specijalnim prigodnim programom na Trgu Bosne i Hercegovine koji počinje u 20:30 sati. Pored oficijelnog dijela programa, večeras će uživo na Trgu biti održan i koncert harmonikaškog Ansambla Anantango, a današnji program bit će zaokružen emitovanjem koncerta mlade violinistice Senke Slipac, koji ćete moći pratiti u programu TV Zenica i na našem portalu Zenicainfo.ba.

Ono što moramo posebno naglasiti je da smo, specijalno za ovu priliku, omogućili da se naš
televizijski program prati i putem interneta na adresi https://zenicainfo.ba/televizija, a svi
sadržaji bit će emitovani i na našim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama. Programi će biti emitovani u jedinstvenom terminu od 20:30 sati.