Područje Perin Hana veliko je gradilište

Područje Perin Hana veliko je gradilište, gdje se ovog proljeća i ljeta realizuju  kapitalni projekati za ovaj kraj. Ipak, jedan od mještana požalio se našoj redakciji na dužinu trajanja ovih radova i na sve što oni sa sobom nose.

Tim tragom danas smo provjerili situaciju na terenu i o aktruelnim radovima čuli mišljenje mještana.

Gradnja plinovoda, vodovoda, kanalizacione mreže kao i pješačke staze u Perin Hanu značajni su projekti za ovaj kraj i njegove mještane. Ovo potvrđuju i oni sami. Ipak, neki od njih imaju i primjedbe zbog spore gradnje i slično, dok drugima, ne smeta ništa, jer će kasnije dobiti kvalitetnije uslove za življenje:

– U našoj mjesnoj zajednici radi se gigantski projekat koji će značiti za cijelu Zenicu, gasifikacija i gradnja trase vodovoda Plava voda, a mi sad trpimo sve probleme i to velike, koje nosi ova gradnja, kaže Admir Pivić, mještanin Perin Hana, naglašavajući da su se radovi odužili, da se radi sporo, da mještani imaju probleme sa održavanjem automobila, prašinom i slično, pozivajući zato sve nadležne i građane da im izađu u susret kako bi se gradnja ubrzala i završila što prije.

Ovo mišljenje ipak ne dijele svi mještani Perin Hana.

– Kad je gradnja u toku ne može drugačije biti i moramo imati strpljenje. Ne može ništa preko noći, ja sam zadovoljan , jer kad se završe radovi biće nam  onda mnogo ljepše i kvalitetniji uslovi za život, mišljenja je Nezir Fejzi, takođe stanovnih Perin Hana.(V.J.)