Reakcije vijećnika zbog odgađanja sjednice Gradskog vijeća

Tematska sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zenički vijećnici trebali da razmatraju tešku situaciju u Nogometnom klubu Čelik, odgođena je odlukom predsjedavajuće, Dijane Bešić, zbog neprisustva tv-kamera.  

Za gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, u pitanju je jeftini populizam nekoliko stranaka u Vijeću.

„Po Poslovniku Vijeća, ne može predsjedavajuća samostalno odgađati sjednice, Vijeće se o tome određuje. Za mene je ovo dno dna!”, istakao je Kasumović.

„Cirkus! Po meni, kad već imamo tv-prenos ostalih sjednica, zašto ne bi i ove. Nemam ništa protiv ni da održimo sjednicu bez Televizije, ali evo, cirkus se nastavlja”, ocijenio je samostalni vijećnik Dženan Dedić.

Samostalni vijećnik, Sanjin Aldobašić, istakao je da je zbog ovakvih situacija i „jednovolje” predsjedavajuće, prije mjesec dana podnio ostavku na mjesto u Radnom predsjedništvu, podsjetivši da su i u ovom slučaju, o odgađanju ili održavanju sjednice, morali odlučiti vijećnici.

„Mi ako hoćemo nekome pomoći, mi ćemo mu pomoći i bez tv-kamera. Ovi momci koji su trenutno u Čeliku ponudili su svoj plan i viziju, vijećnici su saglasni da to podrže i da svi, sa svoje strane, pomognemo u reorganizaciji Kluba, koja mora prethoditi finansijskoj podršci”, dodaje Aldobašić. (Sanja S.)