Danas veći dio Bosne i Hercegovine pod meteoalarmom

Žuti meteoalarm koji upozorava na moguće grmljavinske procese upaljen je danas za veći dio Bosne i Hercegovine, a za područje Mostara i Trebinja upozorenje se odnosi na visoku temperaturu i do 35 stepeni Celzijusovih, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Grmljavinski procesi očekuju se na području Banjaluke i Foče, kao i Prijedora, gdje se upozorava i na temperaturu do 32 stepena.

Grmljavina i lokalni pljuskovi očekuju se na području Sarajeva, Tuzle, Bihaća i Livna.

U četvrtak u Bosni se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle. U Hercegovini sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepena.

U petak u Bosni vrijeme će biti sunčanije prije podne. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom Bosne i sjeveru Hercegovine su izgledni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni će biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepena, prognoza je meterologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.