Zenica domaćin Državnog pojedinačnog prvenstva BiH

Zenica je ovog vikenda ponovo u znaku kraljice sportova. Atletski klub Zenica je 8. i 9. avgusta organizator Pojedinačnog prvenstva BIH u atletici za seniore i seniorke.

Prvenstvo se održava uz  sve epidemiološke preporuke. Ovo je  najjače ovogodišnje takmičenje iz kalendara Atletskog saveza BIH, na kojem osim 28 domaćih klubova, van konkurencije nastupa i 6 klubova iz Srbije: CrvenaZvezda, Beogradski atletski klub, Dinamo-Pančevo, Proleter-Zrenjanin, Sprint-Badrovci i Vojvodina-Novi Sad. Prijavljeno je ukupno 150 atletičara i atletičarki.

Prvog dana članovi Atletskog kluba Zenica imali su dobar nastup. Maid Redžić pobjedio u skoku u vis sa 205 cm. Njegov klupski kolega Samir Hodžić bio je drugi sa 200cm. Mediha  Salkić bila je prva u disku sa daljinom 48,59 m. Zlatnu medalju osvojio je i Dejan Mileusnić u bacanju koplja sa 83,37 metara. Pobjedničkom medaljom okitio se i Abedin Mujezinović na 400m, sa vremenom 48,19 sekundi. Sedin Heco izborio je drugo mjesto u skoku u dalj sa 6,90 metara. Zbog pauze u trenažnom procesu u bacanju kugle nisu nastupili Mesud Pezer i Hamza Alić, pa je prvo mjesto osvojio Kemal Mešić sa 20,13 m.

Prvenstvo se nastavlja sutra.(M.P.)