Općinski sud presudio: Nezir Pivić kriv za klevetu i iznošenje lažnih izjava protiv Kasumovića

Gradonačelnik Fuad Kasumović na svom Facebook nalogu podjelio je tekst u kojem je naveo da je dobio još jednu sudsku bitku, te da je aktuelni predsjednik SDA Zenica, Nezir Pivić, presudom Općinskog suda u Zenici proglašen krivim za izražavanje klevete, odnosno iznošenja neutemeljenih i lažnih izjava u medijima protiv Kasumovića. Tekst prenosimo u cjelosti.

“Želim sa Vama podijeliti svoju satisfakciju nakon još jedne dobijene pravne bitke protiv retrogradnih političkih snaga koje zbog vlastitih i interesa svojih političkih mentora naš narod i grad dovode u tešku situaciju.

Laži, obmane, smutnja uz zloupotrebu javnih emitera i drugih medija, koje finansiraju novcem građana, politika je SDA Zenica i njenih aktuelnih lidera zbog čega najviše ispaštaju Zeničani i naš grad.

Četvrtu godinu moja porodica i ja, te svi građani koji javno podržavaju moj rad, kao i oni koji se usude javno kazati bilo što protiv politike SDA Zenica, trpe uvrede SDA “propagandne mašinarije” koju je predsjednik SDA Zenica Nezir Pivić ozvaničio Odlukom o formiranju Komisije za društvene mreže.

Nažalost, ova manja grupa preostalih slljedbenika sulude politike koja je svojim odlukama, nepotizmom, zloupotrebama itd. nanijela neprocjenjivu štetu državi Bosni i Hercegovini, Gradu Zenica ali i samoj SDA, ostaje nekažnjena za formiranje hordi botova, armije takozvanih lažnih facebook profila, twitter i instagram naloga, čiji je zadatak narušavanje ugleda i časti mene, moje porodice i svih Zeničana koji se protive politici SDA Zenica.

I dok njihovo bjesomučno laganje i terorisanje sugrađana na društvenim mrežema ostaje još uvijek nekažnjeno zbog nedostatka zakonskih akata, naš pravosudni sistem uspijeva čuvati svoj i kredibilitet građana.

Predsjednik SDA Zenica prof.dr. Nezir Pivić, zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine, profesor na Pravnom i drugim fakultetima Univerziteta u Zenici, član više komisija… presudom Općinskog suda u Zenici od 17.07.2020. godine odgovoran je za izražavanje klevete, odnosno iznošenja neutemeljenih i lažnih izjava u medijima protiv mene. Osim naknade nematrijalne štete koju ću kao i uvijek, pokloniti, prof.dr. Nezir Pivić, predsjednik SDA Zenica i zamjenik ministra prvade BiH, zamislite, zbog klevete i iznošenja neistinitih činjenica dužan je uputiti mi javno izvinjenje.

Poštovani sugrađani, dragi Zeničani, za nepune četiri godine SDA Zenica i njeni koalicioni partneri i sateltiti, protiv Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice podnijeli su 40-tak prijava koje su odbačene kao neutemeljene. To je dokaz njihovog neznanja, nemoći i ogromnog političkog pritiska kojem sam izložen u svome radu u ovom mandatu. Takve pritiske i trenutno trpim zbog 20-godišnjeg nerada i krađe Zenice i Zeničana od strane SDA i njenih kadrova.

Ova presuda, jedna je od meni dražih pobjeda na putu do konačne pobjede za bolju i pravedniju Zenicu”.

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice