Ragbi klub Čelik maksimalno posvećen radu sa omladinskim kategorijama

Od marta mjeseca i pojave pandemije korona virusa Evropska ragbi organizacija  suspendovala je sva takmičenja.

U nedostatku ligaških takmičenja i učešća na međunarodnim turnirima, u Ragbi klubu Čelik okrenuli su se realizaciji domaćih elemanata i jačanju infrastrukturnih kapaciteta unutar kluba i rada sa djecom. Trenažni proces se odvija normalno.

„Ova epidemiološka situacija je dovela do toga da nismo bili u mogućnosti da realizujemo naše planove u ovoj godini jer smo dosta vezani za prelazak granice i boravak u inostranstvu. Mi smo se okrenuli realizaciji elemenata i rada sa djecom. Cijelo ljeto radimo poštivajući sve preporuke Kriznog štaba. Trenažni proces se odvija normalno. Ragbi škola za mlade uzrasta od 6 do 16 godina funkcioniše normalno i  besplatna je“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mirza Oruč, član Upravnog odbora Ragbi kluba Čelik i ujedno trener omladinskih kategorija.

U Ragbi klubu Čelik planiraju u septembru ako dozvole epidemiološke prilike oragnizovati Treći međunarodni  Ragbi kids festival.

„Najviše nam je žao što se naš Treći kids festival nije mogao organizovati u maju. Za septembar planiramo organizaciju festivala, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Organizovaćemo festival bar za zeničku djecu, da osjete što je ragbi  i da se okušaju u nekim vježbama i igrama“, izjavio je Oruč.

Povjerenstvo za takmičenje koje je imenovano od Skupštine Ragbi saveza BIH uputilo je niz dopisa savezu o eventualno nastavku takmičarskih aktvinosti. Do sada je uspješno organizovan kamp u Ragbiju 7 u Bihaću, ali prije septembra se ne mogu očekivati takmičarske aktivnosti. (M.P.)