Održana prozivka u NK Čelik, odazvalo se 18 igrača

Današnjom prozivkom igrača ozvaničen je početak priprema za narednu sezonu u Nogometnom klubu Čelik.

Igračima su se obratili Armin Gafurović, predsjednik kluba, Nizah Hukić, koordinator omladinskih selekcija i nogometaš Fenan Salčinović.

Prozivci se odazvalo 18 uglavnom mladih igrača iz juniorskog pogona. Među prisutnima su bili i Selim Žuna, Hanan Sejmen, Harun Vardo i Mahir Mehić. Naknadno će se priključiti golman Adis Nurković koji se nalazi na edukaciji za trenera .

Armin Gafurović poručio je igračima da iskoriste šansu koja im se pružila da igraju za jedan veliki klub kao što je Čelik.

„Ovo je jedinstvena prilika da neki igrači zaigraju za jedan ovakav klub, bez obzira što je u kantonalnoj ligi. Iskoristite tu priliku jer je pitanje hoće li vam se više to dogoditi. Ciljevi ovise zbog situacije. Mi smo došli na inicijativu navijača i Gradske uprave, i dalje smo na obećanjima i čekamo da vidimo šta će se desiti”, izjavio je Armin Gafurović predsjednik kluba.

Do imenovanja šefa stručnog štaba pripreme će voditi Nizah Hukić, koordinator omladinskog pogona. Prvi trening Hukić je najavio za ponedjeljak 27. juli.

„Trenirat će se više nego što zahtjeva kantonalna liga. U ovoj sezoni će se vidjeti ciljevi i planovi kakve zahtjeva aktuelna Uprava. Još se traži trener, ali klub i igrači će obavljati adekvatan trenažni proces”, kazao je Hukić.

Na prvoj prozivci pojavio se i miljenik zeničke publike Fenan Salčinović.

„Moj današnji dolazak je bio moralna obaveza, prema svemu prema klubu za kojeg me vežu emocije, da podržim projekat ovih mladih momaka koji su došli kada niko nije želio doći. Ne znam odakle predsjedniku Gafuroviću, koji je sa mnom išao u školu, ovolika volja, želja i entuzijazam“, naglasio je Fenan Salčinović.

Salčinović je kazao da će se naredne sedmice  na posebnoj press konferenciji izjasniti o svom budućem statusu u NK Čelik.(M.P.)