“Ježeva kućica” u subotu otvara 4. Ljetne večeri Studio Teatra

Predstava „Ježeva kućica“, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, sutra otvara četvrti po redu teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra.

Ovogodišnji Festival,  pod sloganom „Čarolija pod otvorenim nebom se nastavlja“,  trajat će ukupno četiri noći, a publici će ponuditi jednu predstavu za djecu i tri predstave za odrasle.    Drugu noć festivala publici će se predstaviti predstava „Ay, Carmela“ u režiji Roberta Raponje, a po tekstu Josea Sanchisa Sinisterra.  Predstava je rađena u produkciji  Sarajevskog ratnog teatra, a uloge u jednoj od najdugovječnijih predstava u BiH ostvaruju Selma Alispahić, Dragan Jovičić i Jasenko Pašić.

Treća noć festivala je rezervisana za predstavu „Prah“, nastale u koprodukcijiCentra kulture i mladih Općine Centar Sarajevoi Altteatra Sarajevo,  u režiji Miralema Zupčevića, a po tekstu čiji je autor Đerd Špiro (György Spiró), jedan od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca. U predstavi uloge ostvaruju Mirsad Tuka i Gordana Boban.

U utotrak, 28. jula festival zatvara predstava „Državni lopov“, hit komedija, koja 15 godina nasmijava publiku, a svrstava se među najigranije živuće predstave u BiH.  U predstavi Studio Teatra igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Sve predstave  za odrasle počinju u 21:00 sat, dok predstava za djecu počinje u 20:30 sati. Radionica i igraonica u okviru KIDS PROGRAMA  prije predstave za djecu počinje u 18:30 sati.

Ulaznice je moguće obezbijediti rezervacijom na broj telefona 061 598 826, ali i kupovinom na blagajni Festivala, na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, u terminima od 10:00 – 12:00 sati, kao i u terminu od 17:00-20:00 sati.