Predstavljena Sekcija turističke djelatnosti Udruženja poslodavaca Zenica

Danas je održana press konferencija na kojoj je predstavljena Sekcija turističke djelatnosati pri Udruženju poslodavaca Zenica. Cilj formiranja Sekcije turističke djelatnosti je veoma teška situacija u oblasti turizma i pratećih djelatnosti uzrokovana pandemijom virusa COVID-19.

Osim upoznavanja sa sekcijom turističke djelatnosti izneseni su i ogromni problemi u ovoj oblasti, te program rada sekcije usmjerenim na opstanak turističke djelatnosti i firmi koje se bave direktno ili indirektno ovom djelatnošću.

Kako navode u sekciji, pandemija koronavirusa pogodila je sve privredne grane u cijelom svijetu. Najteža situacija je u turizmu, djelatnosti koja se oslanja na slobodno kretanje, putovanje i interakciju s ljudima. BH granice i dalje su zatvorene za strance, mnoge zemlje su uvele zabranu ulaska za BH državljanje ili dozvoljen ulazak uz obaveznu izolaciju od 14 dana ili uz potvrdu negativnog nalaza na COVID, rad na crno, te cjelokupna ekonomska situacija, samo su neki od razloga zbog čega je ova sekcija i oformljena.

Na kraju press konferencije pozvali su sve zainteresovane privrednike iz oblasti turističke djelatnosti da im se pridruže i postanu članovi Sekcije. (E. S.)