Amel Tuka razgovarao sa ambasadorom Italije

Najbolji bosanskohercegovački atletičar i srebreni na 800 metara sa Svjetskog prvenstva u atletici u Dohi 2019. godine Amel Tuka sastao se s ambasadorom Italije u Bosni i Hercegovini Nicolom Minasijem.

Najbolji atletičari svijeta zbog pandemije korona virusa ove sezone nisu zabilježili nastupe na velikim takmičenja zbog toga što su ona otkazana. Među otkazanim događajima su i Olimpijske igre koje su se trebale održati u Tokiju 2020. godine.

Većina takmičenja pomjerena je za narednu godinu, a Tuka je krajem juna nastupio na 5. atletskom mitingu Novi Grad Sarajevo u Centru Safet Zajko.

Tuka koji većinu vremena tokom sezone i treninga provodi u Italiji razgovarao je s ambasadorom Minasijem kako bi saznao kakva je trenutno epidemiološka situacija u Italiji i kako bi mogao planirati raspored ostatka trenažnog procesa.

Tuku veliki broj takmičenja očekuje već u augustu, prije svega u Dijamantskoj ligi. Prvi miting trebao bi biti 14. avgusta u Monacu, a potom 23. u Štokholmu.

Ambasador je objavio i fotografiju s Tukom na svom Twitter profilu, a uz poruku kako je bila čast razgovarati s jednim od najboljih na svijetu koji trenira u Italiji.

Važno je trenirati u doba korone. Čast mi je to raditi s najboljim na svijetu. Hvala na sastanku Amele“, poručio je Minasi. (M. P.)