Takmičari Biciklističkog kluba Rotacija SPIN spremni za nastavak sezone

Međunarodni biciklistički saveza UCI zbog pandemije korona virusa suspendovao je sve trke koje su se trebale održati do 1. jula.

Nakon toga skinuta je suspenzija a zvanično otvaranje sezone u našoj zemlji je 12. jula u Tuzli gdje će se održati Međunarodna biciklistička trka. Ovo će biti i prvi nastup članova Biciklističkog kluba Rotacija SPIN iz Zenice. Višestruki državni prvak u više disciplina u kategoriji elite, Vedad Karić, spremno dočekuje narednu takmičarsku sezonu.

„Kao što i sami znate korona je ostavila veliki trag u našim životima. Mi smo ipak uspjeli da nađemo i da izdvojimo potrebno vrijeme da bi održali formu, odnosno da bi tempirali formu za početak sezone, koji je trebao biti u martu ali evo prolongiran je za juli. Ono što treba napomenuti da smo se spremali za utrku u Tuzli koja je na programu za desetak dana, odnosno 12. jula. To je međunarodna utrka jako kvalitetna i biće mnogo vozača. Ono ćemu se mi nadamo jeste pobjeda. Iskreno se nadam da ćemo pobjediti, kako klub u svim kategorijama, tako i ja pojedinačno“, izjavio je između ostalog za Zenicainfo.ba Vedad Karić, najbolji bh biciklista, član BK Rotacija SPIN.

Karić je takođe istakao da posebno treba napomenuti mlađe članove zeničkog kluba. Među njima je svakako kadet Amer Agić, koji marljivo trenira prema uputama svog trenera i od njega se očekuju odlični rezultati u narednoj sezoni.

„Ja kao mlađi od 18 godina nisam smio izlaziti vani. Uspio sam ispoštovati plan koji mi je trener dao tako što sam trenirao na trenažeru kući. Sada sam vani i mogu se posvetiti treningu. Osjećam se spremno i samouvjereno. Cilj mi je osvojiti barem jednu trku. Međutim ne očekujem previše, jer sam se tek počeo baviti biciklizmom“, izjavio je mladi zenički biciklista Amer Agić.

Prema kalendaru Biciklističkog saveza BIH nakon Tuzle, 18. i 19. jula na programu su dvije trke u Bihaću, državno prvenstvo u XCO i državno u usponu MTB. Na Blidinju će se 26. jula održati državno prvenstvo u maratonu za MTB. MTB Balkanijada  je na programu 1. avgusta u Turskoj. Za 9. avgust planirana je trka MTB uspon na Zabrđe u Vitezu, dok će se 30. avgusta održati Petodnevna trka kroz Srbiju.(M.P.)