Stonoteniseri zeničke “Mladosti” u borbi za prvaka Premijer lige BiH

FOTO: Arhiva

Stonoteniseri  Mladosti jedna su od rijetkih zeničkih ekipa koja duži niz godina učestvuje u play offu za prvaka BiH.

Već narednog vikenda, 27. i 28. juna Mladost će u Ilijašu nastupiti u borbi za titulu prvaka u sezoni 2019/20 godina. U play off-u će još igrati: Mostar, Vogošća  i Aladža iz Sarajeva. Prvog dana igraju se polufinalni mečevi. U prvom meču sastaju se: Mostar-Aladža od 11 sati, dok se u 15 sati sastaju Mladost-Vogošća.

Pobjednici ovih mečeva finale za prvaka igraju dan kasnije 28. juna u 11 sati.

„Mi cijelu sezonu naglašavamo činjenicu da se radi o izjednačenim ekipama. Mi, zatim ekipa Mostara i Vogošće u regularnom dijelu sezonu smo upisali po jednu pobjedu i jedan poraz u međusobnom skoru. Sve ekipe imaju jednake šanse. Sve zavisi ko će imati bolji dan, biti spremniji i taktički jači“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mirza Dizdarević, trener i igrač STK Mladost.

Stonoteniski klub Mladost iz Zenice spada u red najbolje organizovanih klubova u BIH i jedan je među najuspješnijim u Zenici i ZDK-u. Osim odličnih nastupa u Premijer ligi zenički stonoteniseri su proteklih sezona bili i dobri organizatori niza takmičenja, turnira  i prvenstava. Koliko lokalna  i šira zajednica i institucije prepoznaju i pomažu rad ovog kolektiva?

„Ja moram reći da smo zadovoljni. Stoni tenis je jedan manji sport u našim uslovima. Mi smo zadovoljni razumjevanjem lokalne zajednice, kantona, sponzora, donatora koji nas prate duži niz godina. Ne možemo se požaliti“, izjavio je Mirza Dizdarević.

Stonoteniski savez BIH koji je organizator završnice obezbjedio je pehare i medalje. Zenička Mladost će nastupiti u standardnom sastavu Mirza Dizdarević, Edin Konjić, Kenan Zahirović, Adin Šečibović .

Osim učešća u play offu za prvaka Stonoteniski klub Mladost ove godine ako dozvole epidemiološki uslovi  planira organizaciju „ 5. Zenica open 2020“. (M.P.)