Blokada Autobuske stanice: Građani nezadovoljni, vozači negoduju, prijem putnika se obavlja na cesti

Blokada Autobuske stanice od strane radnika Zenicatransa dovela je do stvaranja enormnih gužvi ali i do otežanog odvijanja saobraćaja.

Na platou ispred Autobuske stanice svakodnevno se stvaraju velike gužve u vrijeme kada putnici čekaju prevoz kako bi otišli svojim kućama. Buka, gužva i nervoza naših sugrađana samo su neki od pokazatelja trenutnog stanja koje je direktna posljedica blokade Autobuske stanice od strane radnika Zenicatransa.

“Gužva nam smeta, malo je naporno čekati pogotovo sada kada su vrućine. Mnogo bi lakše bilo kada bi čekali na Autobuskoj stanici jer je veći prostor i lakše se snaći” kazala je sugrađanka Lejla Fetić.

“Bilo bi mnogo lakše kada bi nam otvorili Autobusku stanicu. Ovako je već duže vrijeme, gužve su i ne znamo kada imamo prevoz” kazao je sugrađanin Harun Aganbegović koji napominje da je starijim osobama teško čekati dok dođe njihov autobus jer nemaju gdje sjesti.

Vozač autobusa Skopljak Kenan ističe da je vrlo teško pronaći mjesto za parkiranje autobusa ali da se nekako snalazi.

“Lakše bi bilo da autobus parkiramo na Autobuskoj stanici jer bi onda i putnici tačno znali na koji peron da dođu” dodao je Skopljak.

Podsjetimo, u nekoliko navrata do sada gradonačelnik Fuad Kasumović je tražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da deblokiraju stanicu i vrate je vlasniku na upravljanje. Međutim, ni do danas to nije urađeno.(Irdina N.)