Održana redovna godišnja skupština Zelenog polumjeseca ZDK

Zeleni polumjesec Zeničko-dobojskog kantona održao je redovnu godišnju Skupštinu. Osim delegata iz svih općina kantona, Skupštini su prisustvovali i pozvani gosti-predstavnici mjesnih koordinatora i donatora.

Na Skupštini je najviše pažnje posvećeno Izvještaju o radu u protekloj godini, sa posebnim osvrtom na uvjete u kojima je aktivnost provedena.

Godišnji program rada je realiziran kroz projekte Učešća u sufinansiranju Gradske narodne kuhinje u Zenici, Kaknju, Brezi i Zavidovićima, pomoći starim i socijalno ugroženim osobama, bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci, te djeci jetimima.

Skupština je postignute rezultate ocijenila veoma pozitivno i odala priznanje svima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji.

Posebno je istaknut značaj projekta sufinansiranja Narodnih kuhinja, s obzirom da je u te namjene donirano trideset dvije tone defeicitarnih prehrambenih proizvoda, što je jedna od najvećih donacija u zadnjih desetak godina.

Sredstva za rad udruženje je sticalo prvenstveno vlastitim akktivnostima, dok je potpora državnih organa i institucija ostvarena kroz učešće na javnim pozivima.

Skupština je usvojila i planske dokumente za tekuću poslovnu godinu.

Evidentno je da su programi kao i finansijski plan skromniji s obzirom na prisutnu neizvjesnost izazvanu postojećom pandemijom.

Skupština Zelenog polumjeseca je još jednom istakla poštovanje i zahvalnost svim koordinatorima, volonterima, a posebno donatorima učesnicima u realizaciji projekata.