Bradarac za Zenicainfo.ba: Niko ne smije biti amnestiran za stanje u Čeliku

Nakon uskraćivanja licence i ispadanja iz Premijer lige sudbina nogomentog kluba Čelik je i dalje neizvjesna.

Sastanak predstavnika Zvijezde 09 i Čelika u krovnoj kući bh. nogometa protekao je bez konkretnih zaključaka.

„Sastanak je bio jako konstruktivan. Ja sam tom prilikom kazao da ćemo se svim pravnim sredstvima boriti da Čelik dobije licencu ili da bude obeštećen. Ja sam poslao zahtjev za preispistivanje odluke u vezi Čelika“, kazao je za Zenicainfo.ba Damir Bradarac,v.d. predsjednika NK Čelik.

Teško je očekivati da će Savez promjeniti odluke i proširiti ligu. I dok traje pravna borba za budućnost Čelika na Bilinom polju je lagano počeo da se osipa igrački kadar. Klub je promjenio Blažević, raskid ugovora traži Bajraktarević, a mogući odlazak najavili se i neki od mlađih igrača.

„Oni žive od nogometa i to je normalno. Pojedinci su voljni ostati u Čeliku. Još uvijek nemamo imena ljudi koji bi preuzeli Čelik, čekamo i skupštinu koja će donijeti konačne odluke. Ja bih ovom prilikom pozvao zeničke privrednike, i apelujem na grad da se organizuju i pokušaju naći rješenje za Čelik. Ja kupujem vrijeme i mislim da treba doći kraj čutnji i da se napokon u gradu kaže da li ovaj klub treba gradu ili ne treba. To bi bilo fer prema navijačima i prema ljubiteljima nogometa u Zenici. Ja znam da mnogi neće dijeliti moje mišljenje i da su u pitanju velika sredstva koja treba uložiti u klub. Međutim za ono što NK Čelik pruža Zenici kroz elitno takmičenje mislim da to ipak nisu velika sredstva“, zaključio je Damir Bradarac.

Ovih dana porezni inspektori su ponovo u klubu zbog  neplaćanja tekućih poreskih obaveza od strane turskog investitora Aydina Olguna.

„Ja sam sretan što su tu. Mi smo dobili uvjeravanja da su u toku i istražne radnje Kantonalnog tužilaštva. Krajnje je vrijeme da se utvrde nepravilnosti i da se više ne može niko amnestirati za ono što je uradio. Zašto su potpisivani dupli  ugovori i zbog čega je Čelik došao u ovu situaciji“, pojasnio je Bradarac.

Naš sagovornik je danas potvrdio da još uvijek nije poznat tačan datum održavanja Skupštine jer se još uvijek traže osobe za Upravni odbor i druge strukture koje bi preuzele vođenje kluba.(M.P.)