Klub borilačkih vještina “Isak-Ze“ nastavio sa radom

Borilački sport u BIH i Zenici izgubio je mnogo odlaskom osnivača i trenera Huseina Selimovića. Ipak Klub borilačkih vještina “Isak-Ze“ nastavio je sa radom.

Krajem prošle godine upisali su odlične nastupe u Splitu, na Ilidži i Državnom prvenstvu u Bosanskom Novom. Covid 19 samo je na kratko zaustavio rad ovog sportskog kolektiva. Vratili su se trenažnom procesu i vrijedno rade pod budnim okom trenera Merseda Mulića.

„Ima dosta zainteresovanih. Ljudi prepoznaju rad i kvalitet. Samim tim dolaze kod nas trenirati. Svaki dan nas sve više ima. Imali smo puno planova prije Korone. Napravljena je pauza ali već za mjesec dana najavljuju Državno prvenstvo u K1, zatim u septembru turnir u  kik boksu Tešnju. Pripremamo se za ova takmičenja. Mi smo imali u planu da u julu u Zenici organizujemo meč za  profi tiulu evropskog prvaka za Ahmeda Krnjića. Sada smo u kontaktu sa gradskom upravom i nadam se da ćemo ovaj meč uspjeti organizovati“, izjavio je za Zenicainfo.ba Mersed Mulić, trener u Klubu borilačkih vještina Isak-Ze .

Zbog pandemije najbolji bh kik bokser Ahmed Krnjić morao je odgoditi neke od planiranih nastupa.

„Morao samo zbog globalne pandemije odgoditi planove. Početkom godine smo  odlično krenuli sa pripremama. Prije meča u Zenici imao sam u planu nastup i u Novom Pazaru i još par turnira, kao i meč u Švicarskoj. Počeo sam da se vraćam u formu. Ako bude sve u redu u avgustu slijedi turnir u Sarajevu, Državno prvenstvo i turnir u Srbiji, i u decembru Evropsko prvenstvo u Antaliji“, izjavio je Ahmed Krnjić, osvajač profi titule evropskog prvaka u kik boksu u Wako asocijaciji.

Novi član Isaka je i Ibrahim Handanović, državni prvak i reprezentativac BiH u boksu,bivši član Boks kluba Čelik.

„Nakon uspješnih nastupa u boksu sada planiram da zakoračim u profesionalne vode sa trenerom Mersedom Mulićem. Moja trenutna kategorija je super teška kategorija. U planu imamo neke nastupe i očekujem dobre rezultate”.

Sa mlađima u klubu tenutno radi i Bahrudin Mahmić, svjetski prvak u low kicku u kategoriji do 91 kg. Titulu prvaka osvojio je 2017. godine. Ponovo planira povratak u ring.

„Ostaće to tajna u julu da li ću se pojaviti na ringu. Trudim se da prenesemo naše znanje na mlađe. Ovaj sport drugačije odgaja ljude i uči ih da kroz život stasaju kao pravi muškarci. Mladi su pomalo skeptični kada je u pitanju ovaj sport“, izjavio je Bahrudin Mahmić.

Klub borilačkih vještina Isak-Ze trenutno okuplja 60 aktivnih članova.(Mirsad P.)