Zeničke teniserke počele sa treninzima na Kamberovića polju

Nakon dvomjesečna pauze ponovo je živo na teniskim terenima Kamberovića polja. Zenički teniseri i teniserke iskoristili su lijepo vrijeme za nastavak trenažnog procesa.

Među njima je i mlada talentovana članica Tenis kluba AS, Asja Salkanović. Posljednji veoma uspješan nastup Asja je imala početkom marta u Turskoj, kada je u sklopu bh. reprezentacije nastupila na dva turnira u Antaliji iz kalendara Tenis Europe u kategoriji do 14 godina . Asja je ujedno i viceprvakinja BIH u kategoriji do 14 godina.

„Nastojim ovo ljeto da se spremim u što kraćem roku i da budem u što boljoj formi. Imam dva mjeseca da se pripremim za Međunarodni turnir u Zenici. Vjerujem da ću ove godine ako bude dovoljno turnira postići još bolje rezultate u svojoj kategoriji“, optimista je Asja Salkanović.

Zajedno sa Asjom na terenima je i njena klupska kolegica Emina Čabro.

„Planiram u avgustu kao i moja kolegica igrati domaće turnire i međunarodne u Zenici i Sarajevu. Imamo dobre uslove za treninge a radili smo i tokom zime“, naglasila je Emina Čabro.

Prema preporuci Tenis Europe, prva takmičenja se očekuju u mjesecu avgustu. Tada je planirano da se u Zenici održi Međunarodni teniski turnir u kategoriji do 16 godina Zenica open 2020., za juniore i juniorke, a nakon toga i turnir u Sarajevu.

„Bitno je da smo zdravi i da smo krenuli sa treninzima. Ako ne bude promjena imamo dovoljno vremena da se pripremimo za nastupe. Evropska prvenstva počinju od 10 .avgusta. Imamo veliku sreću da nećemo morati puno trošiti na odlaske  na turnire. Imamo najavu da bi mogli dobiti u Zenici natkriveni teren što bi nam puno značilo za rad u zimskim  mjesecima“, izjavio je za Zenicainfo.ba  Elvedin Čabro, trener u TK AS.

Sudbina i termini održavanja domaćih takmičenja iz kalendara Teniskog saveza BIH još uvijek nisu poznati.(Mirsad P.)