Pandemija smanjila potražnju i na zeničkoj pijaci

U danima pred vjerske praznike na zeničkoj pijaci najveća je gužva, a da li je bilo tako i uoči Ramazanskog bajrama provjerili smo danas.

Kao i uvijek, zenička pijaca je i ovog puta bila u znaku domaćih i svježih proizvoda, a na pijačnim tezgama nikad više robe.

„Ponuda na pijaci danas je dobra i ima proizvoda za svačiji ukus, a i cijene su povoljne“ kazao je trgovac Safet Alispahić.

Iako se pred vjerske praznike očekuje velika potražnja, pojedini  trgovci ovog puta nisu zadovoljni prodajom što je, kako kažu, posljedica pandemije koja je ostavila traga na sve Zeničane.

„Zbog korone virusa narod nema novca, a mnogi su ostali i bez posla što se vidi i po prodaji. Nije uopšte onako kako je bilo prethodnih godina pred praznike“ kazala je prodavačica Lala.

Sa druge strane, bilo je i onih koji se nadaju da će sutra, dan pred Ramazanski bajram, ipak biti bolje.

„Nekoliko dana pred Bajram se najčešće kupuju paprike, dok se uoči Bajrama uglavnom kupuje samo svježe voće, tako da se nadamo da će sutra biti veća potražnja i posjeta naših sugrađana“ dodao je trgovac Safet.

Na gradskoj pijaci možete pronaći mladi krompir po cijeni od 1.50 KM, kupus 1KM , mladi luk 1.50 KM, paprike od 1.50 KM  do 3 KM te veliki izbor ostalog voća i povrća po pristupačnim cijenama. (Irdina N.)