U julu u Sarajevu 42. Ceremonija proglašenja evropskih najmenadžera

Nakon detaljnog razmatranja daljih aktivnosti Evropske nezavisne agencije, Organizacioni odbor je odlučio: u julu će se u Sarajevu, ukoliko ne bi došlo do pogoršanja stanja sa epidemijom koronavirusa, održati 42. Ceremonija proglašenja evropskih najmenadžera i ličnosti godine, saopšteno je iz Agencije.

“Pripreme za narednu 42. Ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine se već nalaze u punom jeku i održaće se u  julu u Sarajevu”, izjavio je Pane Škrbić, generalni direktor Direkcije agencije iz Zenice.

550 NAGRADA

Do sada je prestižnu evropsku nagradu ,,Evropski najmenadžer’’ od njenog postojanja do sada u 41. dodjeli primilo oko 550 uspješnih evropskih i BH menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 400, pripalo je ljudima iz biznisa za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, zapošljavanje i investicije. Nagrade ,,Evropska ličnost godine’’ u Sarajevu je do sada primilo 25 predsjednika država i vlada, 29 ministara, 22 ambasadora, te 27 evropskih načelnika i gradonačelnika.

Prošle godine su nagrada ,,Evropska ličnost godine’’  je uručena predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

BIZNIS FORUM

Neće se ništa mijenjati u protokolu same Ceremonije, osim postrožavanja i prilagođavanja novim uslovima ponašanja učesnika vezanao za epidemiju koronavirusa – ističu u Direkciji Evrolske nezavisne agencije, organizatora ove višedecenijske ugledne maniestacije.

Organizatori ističu da se kriteriji za izbor i proglašenje najuspješnijih ljudi, menadžera  i organizacija u regionu neće mijanjati, ali da će akcenat kod promovisanja biti na uspješne u fazi pandemije i prilagođavanja, posebno proizvodnih organizacija, novim uslovima poslovanja.

Istog dana, kada i Ceremonija uručenja nagrada, u Sarajevu će takođe biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu ,,ekonomskog razvoja i regionalne privredne saradnje, u svjetlu prevazilaženja ekomske krize izazvane  pandemijom koronavirusa, a posebno regionalne saradnje i razvoja na planu energetike, turizma, IT tehnologija  i putne infrastrukture’’.

NOVI BROJ ČASOPISA

Evropska nezavisna agencija iz Sarajeva objavila je novi broj časopisa EUROMANAGER, koji je u potpunosti posvećen temi ,,Kako prevazići ekonomsku krizu koju je proizvela pandemija koronavirusa’’?

O tome kako i šta dalje nakon pandemije, u novom specijalnom broju časopisa govore: Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, koji u u eksluzivnom intervju kaže da ,,nema segmenta života u regionu u kome će stvari nakon pandemije biti onakve kakve su bile prije pandemije. Ulazimo u jednu novu normalnost a to je – da jesmo i ostajemo dio Evrope i svijeta, da granice, ograđivanja i barijere mogu biti samo privremene mjere u borbi protiv pandemije, a da je naša budućnost zajedništvo i saradnja u regionu i Evropi  na novim osnovama, koje tek treba definirati’’ – rekao je Mesić.

U intervjuima u novom broju Euromanagera o prevazilaženju ekonomske krize, svako iz svog ugla, još govore Zorica Bukinac, ambasadorica Slovenije u BiH, Milorad Krstić, izuzetno uspješni privrednik i pisac iz Bjeljine, sa njemačkom adresom, Veselin Pejović, direktor i vlasnik grupacije UNUPROM, Crna Gora, Denis Kraljević, kompanija Derubis, Vitez, koja je proizvela prvu jahtu u BiH, Dušan Petrović, predsjednik multinacionalne kompanije za proizvodnju turbina, Termovent, Srbija, Dejan Ljevanić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, najuspješnije regionalne kompanije zimskog turizma, Nermin Džindić, ministar industrije i rudarstva u Vladi Federacije BiH, i još petnaest uspješnih ljudi iz regiona.