Nakon dva mjeseca pauze ponovo se okupili nogometaši Čelika

Nakon dvomjesečne pauze danas je po drugi put u aktuelnoj sezoni obavljena prozivka nogometaša Čelika.

Uz sve potrebne preporuke Kriznog štaba, a nakon obavljenih testova na korona virus narednih dan ili dva nogometaši Čelika trebali bi započeti trenažni proces. Od 27 igrača sa spiska izostala su trojica nogometaša iz Srbije: Pavlović, Zeljković i  Zlatković. Opravdano su bili odsutni Mahmutović i Klarić. Ekipu će u nastavku sezone voditi treneri Ibro Hodžić, Almir Seferović i Pavel Skočibušić.

U uvodnom izlaganju v.d. predsjednik kluba Damir Bradarac još jednom je istakao kako je situacija u klubu teška, ali se nada da će uz obećanu pomoć gradske Uprave uspjeti pokrenuti klub sa mrtve tačke.

„Svjesni ste promjena u Čeliku. Biću slobodan da kažem da je upitno postojanje NK Čelik. Bez vas i navijača ovaj klub ne može opstati. Obavićemo nakon ovog sastanka razgovore sa svima. Ja sam danas poslao spisak Gradskoj upravi koja nam je obećala urgentna sredstva. Učinićemo sve da klub  ostavimo u životu“, izjavio je Damir Bradarac v.d predsjednik kluba.

Kapiten i jedan od najiskusnijih nogometaša, miljenik zeničke publike Fenan Salčinović obratio se u ime nogometaša.

„Korona u Čeliku nije dva mjeseca već dvije i po godine. Lažni projekat turskog investitora koji je obećavao akademije je propao. Prioritet nam mora biti da spasimo klub. Za posljednjih pet mjeseci polovina igrača je dobila samo pola jedne plate a druga polovina dva puta po pola plate. To je istina o primanjima igrača“, naglasio je Salčinović.

„Volio bih da možemo odmah poslije ovog sastanka izaći na teren. Mislim da bismo narednih dan-dva mogli početi sa treninzima. Smatram da vas većina ima  solidnu bazu jer ste tokom pandemije  radili individualno i  ispunili oko 80 posto trenažnog procesa“, izjavio je trener Almir Seferović.

Damir Bradarac je danas izjavio da je odziv za članstvo u Skupštini dobar i da uskoro očekuje održavanje skupštine. ( Mirsad P.)