Gradonačelnik Kasumović nastavio posjete zeničkim mjesnim zajednicama

Dogovor o realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata na prostoru Grada Zenice, kako bi se oni i realizovali, cilj je višednevnog obilaska mjesnih zajednica na prostoru ovog Grada, kojeg je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, sa svojim saradnicima, otpočeo 13. maja.

Danas je tako posjetio mjesne zajednice Trgovišće, Vražale, Dobriljeno i Gornju Zenicu, te razgovarao sa mještanima o njihovim potrebama, kada je infrastruktura u pitanju.

– Nažalost mnoge mjesne zajednice su toliko zapuštene, da sam bio iznenađen  još kada sam preuzeo ovu funkciju da je tako, a Grad je bio zadužen 64 miliona maraka, ističe Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, navodeći da je stoga u njegovom mandatu Gradska uprava na ovom prostoru dosad radila na podzidanju podzida, na putevima i kanalizaciji, a i danas su došli da čuju od mještana šta im je najpreče da im u ovoj godini pomognu i urade.

– Naši prioriteti sada su put, kanalizacija, jednim dijelom voda i rasvjeta, a imamo odličnu saradnju sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima, zahvaljujući čemu je dosta toga i dosad urađeno, naglašava Sifet Baručija, predsjednik mjesne zajednice Vražale.
(Vesna Jovanović)