Kompanija “Hemofarm” donirala medicinske aparate bolnicama u Zenici i Tešnju

Kompanija Hemofarm iz Banja Luke donirala je danas medicinske aparate, monitore za praćenje stanja pacijenata za Kantonalnu bolnicu Zenica i Bolnicu u Tešnju.

-Radi se o tri monitora za praćenje zdravstvenog stanja pacijenata, od čega će dva biti u zeničkoj, a jedan u bolnici u Tešnju.

“Za nas je svaka donacija dobrodošla, a ova dva monitora bit će na raspolaganju intenzivnoj njezi na Odjelu za zarazne bolesti za praćenje stanja Covid pacijenata”, kazao je dr. Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica.

Direktorica predstavništva Hemofarma, Teodora Pašić podsjeća da će zdravstvenom sektoru u BiH biti uručeno ukupno 30 monitora, po 15 ustanovama u oba entiteta.

Osim u Zenici, monitore će u FBiH dobiti klinike, odnosno bolnice u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Bihaću, pri čemu je vrijednost donacije za nivo BIH 150 hiljada maraka.

Tako gdje Hemofarm ima proizvodne jedinice, a to su BIH, Srbija i Crna Gora bit će uručeno ukupno 150 monitora.

Na ovoj vrijednoj donaciji za zeničku i tešanjsku bolnicu, zahvalnost Hemofarmu, kao društveno odgovornoj kompaniji, izrazili su dr. Rasim Skomorac i ministar zdravstva Zeničko dobojskog kantona, dr. Adnan Jupić. (Š.B.)