Završena odbojkaška sezona u BiH, ŽOK “Željezara” se još nada plasmanu u viši rang

Odbojkaški savez Federacije BIH 20. marta usvojio je odluku o završetku takmičenja u svim ligama za sezonu 2019./20. godinu. Na osnovu postignutih rezultata proglašeni su prvaci u Super ligi i Prvim ligama Federacije BIH.

Odbojkaški klub Čelik-R u Super ligi grupa Sjever takmičenje je završio na sedmom mjestu sa 17 poena i sa omjerom pet pobjeda i deset poraza.

„Zadovoljan sam postignutim plasmanom. Bio nam je cilj da ostanemo u ligi. Spletom okolnosti ostali smo bez nekih igračica, kako zbog povreda tako i zbog bolesti, tako da smo drugi sezone završili sa kadetskom ekipom. Ipak ja sam jako zadovoljan. Nadam se da će uskoro da nam dozvole da se okupljamo vani na Kamberovića polju“, kazao je Ruždija Radončić, prvi čovjek odbojkaškog kluba Čelik-R.

U ovom zeničkom klubu pripreme za narednu sezonu planiraju početkom avgusta u svojoj stalnoj bazi na Boračkom jezeru.

Ruždija Radončić

Na drugoj strani Odbojkaški klub Željezara Zenica imao je odličnu sezonu u Prvoj ligi Federacije BIH u grupi A2. Odbojkašice Željezare zauzele su drugo mjesto sa 10 pobjeda i dva poraza i sa 29 poena. Samo četiri boda manje od prvoplasirane Vogošće.

„Zadovoljni nismo sa drugim mjestom jer smo planirali da budemo prvi i da uđemo u Super ligu. Postoji mogućnost da se plasiramo u viši rang. Imamo šansu da sa osvojenim drugim mjestom u Prvoj ligi Federacije BIH u grupi A2 odigramo baraž sa drugoplasiranim iz grupe A1. Očekujemo poslije ove situacije da se žrijebaju parovi, odnosno domaćinstvo gdje će se odigrati prva i druga utakmica. Bez obzira na ishod baraža ekipa će ostati na okupu i biće pojačanja sa nekoliko mlađih djevojaka. Cilj nam je da u narednoj sezoni postignemo još bolje rezultate“, izjavila je za Zenicainfo.ba,Senada Čerimović, predsjednica ŽOK Željezara Zenica.

Odbojkašice Željezare Zenica imaju ugovor sa Općom Gimnazijom o korištenju dvorane do 30. juna. Kada prilike dozvole vratiće se u trenažni porces. Tokom ljeta treniraće na Kamberovića polju, a nakon toga opet zavisno od epidemiološke situacije planiraju odlazak u Hrvatsku, gdje bi odigrali i neke turnire.

Senada Čerimović

Treći zenički ligaš, muški odbojkaški klub Blok out, prvu takmičarsku sezonu u Super ligi za muškarce okončao je na posljednjem, 14. mjestu.(Mirsad P.)