Caritas Švicarske uručio vaučere za kupovinu paketa pomoći ugroženim kategorijama

Predstavnici Caritasa Švicarske, uz podršku vlade Švicarske, uručili su danas predstavnicima Uprave Grada Zenice vaučere za kupovinu prehrambenih artikala i osnovnih higijenskih potrepština, namijenjene za pomoć socijalno najugroženijem stanovništvu.

“Ovo je još jedan u nizu projekata, koji je Gradska uprava Zenice provela sa svojim partnerima, a ovim vidom pomoći biće obuhvaćene najranjivije kategorije kao što su invalidna lica, djeca s posebnim potrebama, romske kategorije itd.”, navodi Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika Zenice za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.

Vaučeri ukupne vrijednosti od 30.000 KM će, tokom tri mjeseca, biti podijenjeni u 147 domaćinstava na prostoru Grada Zenice, a spisak korisnika načinjen je na bazi prijedloga uduženja, koja okupljaju ovu populaciju.

“Ovo je projekat, kojeg u BiH realizujemo u 19 gradova i općina u periodu od tri mjeseca, počevši od aprila. Podržaćemo ukupno 2.000 domaćinstava na prostoru BiH, a ukupna vrijednost ove pomoći je oko 440.000 KM”, ističe Bakir Omukić, menadžer Caritasa Švicarske.(Vesna J.)