Kantonalni štab civilne zaštite donio preporuku shodno kojoj se može održati sjednica Gradskog vijeća Zenica

Nakon što je u četvrtak (30.04.2020. godine), gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović pozvao Gradsko vijeće Zenice da konačno nastavi sa svojim radom i počne održavati sjednice, oglasio se i komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite Arnel Isak.

Komandant Kantonalnog štaba potpisao je Preporuku broj: 16-33-3232-58-3/20 donesenu na 14. vanrednoj sjednici održanoj dana 30.04.2020. godine.

U skladu s navedenom preporukom sjednica Gradskog vijeća Zenica može se održati uz propisane mjere kojima će se obezbijediti socijalna distanca od dva metra učesnika sjednice, kao i poštivanje drugih higijensko-epidemioloških mjera (nošenje zaštitne maske i rukavica, dezinfekcija prostorija, bez korištenja klima uređaja).

S obzirom da je od posljednje sjednice Gradskog vijeća Zenica proteklo više od dva mjeseca te da ovo vijeće svakako zaostaje u razmatranju brojnih akata i pitanja iz njegove nadležnosti, gradonačelnik Kasumović je ponovo pozvao gradske vijećnike da što prije zakažu sjednicu.

Naglasio je kako Grad Zenica raspolaže prostornim kapacitetima u kojima se u skladu s Preporukom Kantonalnog štaba civilne zaštite može organizovati sjednica Gradskog vijeća.