Bradarac za Zenicainfo.ba: Grad se neće tako lako odreći NK Čelik, investitor ostavio oko 3 miliona dugovanja

Informacija o povlačenju investitora  Aydina Olguna iz NK Čelik, dovela je zeničkog premijerligaša u nezavidnu situaciju.

Klub je ostao bez predsjednika i  sa milionskim  dugovima. Kako bi spasio klub od sigurnog gašenja, posljednji vršilac dužnosti predsjednika Upravnog odbora Damir Bradarac, po treći put u posljednjih nekoliko godina lično se angažovao na pronalaženju rješenja. Narednih dana očekuju se konkretne aktivnosti.

„Želim da kažem da se Nogometni klub Čelik neće ugasiti. Istina je da je došlo do pravnog vakuma. Međutim, ja mislim da ćemo ovih dana imati i konkretne poteze i da ćemo klub vratiti u normalno stanje. Želim da se jasno utvrdi šta je ostalo iza tih nazovi turskih investitora. Je li sve rađeno po zakonu pokazaće revizija. Ja ću odmah nakon prvomajskih praznika angažovati revizorsku kuću koja će uvrditi stvarno stanje i da znamo šta su ostavili iza sebe. Što se tiče skupštine ja sam obavio razgovor sa „Robijašima“ i simpatizerima kluba. Sinoć smo razgovarali ovdje u klubu. Bilo nas je oko 20. Moja je želja da se pod hitno održi skupština i imenuju organi kluba. Ja sam na zadnjoj skupštini imenovan kao v.d. predsjednik Upravnog odbora“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Damir Bradarac.

Bradarac je danas u razgovoru sa prvim čovjekom grada Zenica, Fuadom Kasumovićem, dobio uvjeravanja da se grad neće odreći NK Čelik.

„Grad se neće tako lako odreći NK Čelik, danas sam dobio čvrsta uvjeravanja. Nadam se da ćemo napokon biti u prilici da Čelik stavimo na ono  mjesto koje mu pripada. Moramo napraviti zdrav i normalan klub sa onoliko sredstava sa kojima budemo raspolagali“, bio je kategoričan Bradarac.

Kada je u pitanju višesatni razgovor sa sada već bivšim investitorom Aydinom Olgunom, naš sagovornik je mišljenja da će doći do sudskog epiloga.

„Ostavio je klub u rasulu. Ja ovom prilikom pozavim istražne organe i tužilaštvo da ispitaju poslovanje kluba. U pitanju su velike cifre. Radi se o iznosu od oko 3 miliona KM. Predali smo papire za licenciranje. Moj stav i nadam se da će to biti zvaničan stav kluba jeste, da se odigra završnica lige kada se steknu uslovi, ali da nijedan klub ne ispadne u niži rang“.

Damir Bradarac je danas u svojstvu v.d. predsjednika Upravnog odbora poslao izjavu za sve medije u kojoj ih je zamolio da prenose samo tačne i istinite  informacije o trenutnom stanju u NK Čelik. Bradarac je na kraju naveo da stoji na raspolaganju svim predstavnicima medija.(Mirsad P.)

Bilino polje danas