Veliko priznanje: Portal Zenicainfo.ba u bazi elektronskih publikacija Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

zenicainfo

Poštovani čitaoci portala Zenicainfo.ba, gledaoci i slušaoci RTV Zenica.

RTV Zenica po ko zna koji put u posljednje tri godine piše nove stranice historije naše kuće, koje se ogledaju u realizaciji brojnih medijskih projekata, primjeni novih tehnoloških i produkcijskih dostignuća, kao i potvrdi kredibiliteta i uloge javnog lokalnog servisa na usluzi svojim sugrađanima i građanima BiH.

Zadovoljstvo nam je informisati vas da je zvanični portal JP RTV ZENICA, www.zenicainfo.ba, dobio svoj ISSN broj, te je registrovan u jedinstvenoj bazi podataka elektronskih publikacija Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine. Naš portal je na ovaj način kao jedan od rijetkih online medija u našoj zemlji, pored samo KLIX-a i ŽURNALA, prepoznat kao medij koji treba da ima ISSN broj i isti nam je dodijeljen.

Ove brojeve, pored printanih izdanja časopisa, naučnih knjiga i drugih publikacija, mogu imati i online publikacije i mediji. Međunarodni standardni broj za serijske publikacije (ISSN) je kratak, jedinstven, jasan i međunarodno prihvatljiv kôd, koji omogućava identifikaciju svake serijske publikacije neovisno o jeziku ili zemlji u kojoj je publikacija objavljena. Svaki ISSN je jedinstven identifikator za  građu koja je u nastavcima. Međunarodni standardni brojevi su prikladni za većinu građe koja se nastavlja, bez obzira da li su nastali u prošlosti, sadašnjosti ili skoroj budućnosti i na bilo kojem mediju produkcije, te se dodjeljuju čitavoj populaciji serijskih publikacija i većini integrirajuće građe.

Uvođenje portala Zenicainfo.ba u registrovanu elektronsku serijsku publikaciju je još jedan dokaz da se upornost, profesionalnost i inovativnost isplati i u ova ružna vremena. Vide to i oni koji su od početka bili protiv i radili na štetu JP RTV ZENICA, a nas ojačali i dodatno motivisali na putu stvaranja respektabilnog, objektivnog, pouzdanog i profesionalnog medija, ne samo u lokalnim okvirima, nego i šire.