BNP Zenica: Od početka pandemije prikazano 13 predstava za djecu i odrasle

Na youtubu kanalu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica od jutros je dostupna predstava za djecu „Uzmi malo sna u šaku“.

Predstavu je režirao Miroljub Mijatović, u izvedbi brojnih učesnika i učesnica koji su u to vrijeme pohađali Dramski studio Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Starija publika će večeras od 19 sati i 30 minuta moći pogledati predstavu „Razred“ prema tekstu Matijaža Župančića, u režiji Gorana Damjanca i u produkciji zeničkog BNP-a.

“Od početka pandemije, BNP Zenica ponudilo je 13 predstava za djecu i odrasle, a s radošću najavljujemo i nove projekte. Već od sutra pripremamo „Priče za djecu prije spavanja” u okviru čega će glumice i glumci ovog pozorišta čitati priče za djecu svake nedjelje od 19:15 na našem Youtube kanalu”, kaže Elvir Škiljo, PR BNP-a Zenica.

Glumci i glumice Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici već dvije sedmice svakodnevno čitaju poeziju i na taj način uljepšavaju svakodnevnicu svojoj publici. Iz ove ustanove najavljuju nove projekte.

Poznato je da je kraj maja rezervisan za festival BH drame ali kako stvari stoje već sada je jasno da nećemo realizovati onako kako smo navikli. 19. Festival BH drame bit će emitovan online za svu našu publiku, kaže Škiljo te dodaje kako se ipak nada da će ova ustanova otvoriti vrata za svoju publiku. (Belinda Dorić)