Učestvujte u ramazanskom kvizu RTV Zenica “Saznaj i nauči o Islamu”

Ramazanski kviz “Saznaj i nauči o Islamu” kviz je kojeg organizuju Medžlis Islamske zajednice Zenica i Radio-televizija Zenica. Ovo su propozicije kviza.

  1. Ramazanski kviz pod nazivom „Saznaj i nauči o Islamu“ nagradni je kviz znanja o Islamu, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zenica i Radio-televizije Zenica.
  2.  U postupku provođenja kviza za tumačenje pravila odgovoran je Žiri Medžlisa Zenica, sa glavnim imamom na čelu.
  3. Ovim kvizom organizatori ne ostvaruju nikakve prihode.
  4. Eventualni trošak za učesnika kviza može biti samo poštanska usluga slanja dopisnice sa Vašim odgovorima, dok je učešće potpuno besplatno.
  5. Kviz je individualan-pojedinačan.
  6. U ovom kvizu mogu da učestvuju svi građani Bosne i Hercegovine, koji prate program Radio-televizije Zenica, izuzev zaposlenih u Medžlisu, odnosno u RTV ZENICA.
  7. Na ekranu su zadaci – pitanja iz historije Islama, Fikha, Akaida, Ahlaka…
  8. Učesnici kviza odgovore šalju putem pošte ili lično u prostorije Medžlisa Zenica.
  9. Nagradni kviz će trajati tokom mjeseca Ramazana, počev od 24.04.2020. do zaključno sa 23.05.2020. godine.
  10. Jednom dnevno, u iftarskom programu, postavljat ćemo Vam po jedno nagradno pitanje. Sva pitanja bit će objavljena na portalu zenicainfo.ba svakog dana Ramazana.
  11. Na pitanja možete dati samo jedan odgovor.
  12. Odgovori na pitanja se šalju integralno, za svih 30 pitanja u jednoj koverti. U suprotnom će se odgovori smatrati nevažećim.
  13. Kovertu sa odgovorima na nagradna pitanja i svojim podacima (ime i prezime, adresa, broj telefona) trebate poslati najkasnije do trećeg dana Bajrama, 26.05.2020. godine, na adresu Medžlisa Islamske zajednica Zenica – Muhameda Seida Serdarevića 35, 72.000 Zenica, sa naznakom „Za ramazanski kviz – Saznaj i nauči o Islamu“.
  14. Izvlačenje nagrada je u petak, 29.05.2020. godine i to po jedna Prva, Druga i Treća nagrada, te 10 utješnih nagrada.
  15. Prva nagrada je u iznosu od 300,00 KM, druga iznosi 200,00 KM i treća nagrada u iznosu od 100,00 KM. Kao deset utješnih nagrada učesnicima dodijelit ćemo poučne knjige o Islamu.
  16. Nagrade će dobiti izvučeni učesnici čijih je svih 30 odgovora tačno, ukoliko su odgovori stigli blagovremeno, zaključno sa 26.05.2020. godine.
  17. Koverte sa netačnim odgovorima i one koje nisu stigle do datuma naznačenog u Propozicijama, neće biti uzete u razmatranje.
  18. Ukoliko ste osvojili neku od nagrada, obavezno je da nam se javite i preuzmete je u roku od 15 dana od dana objavljivanja dobitnika u programima RTV ZENICA.
  19. U slučaju da osvojenu nagradu ne preuzmete u roku od 15 dana od dana objave, ista ostaje u fondu nagrada kviza i prenosit se u sljedeći kviz Medžlisa Zenica.
  20. Nagradu možete preuzeti isključivo pod uslovom da su Vaši navedeni podaci tačni.

Vaš Medžlis Islamske zajednice Zenica

Komisija Medžlisa: Jakub ef. Salkica, predsjednik, hfz. dr. Safet ef. Husejnović, član hfz. Amir ef. Kaknjo, član hfz. mr. Ishak ef. Efendić, član.