MUP ZDK: U posljednja 24 sata izdata dva prekršajna naloga zbog nepoštivanja mjera

Prema izvještaju Službe za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u protekla 24 sata javni red i mir je narušen u 48 slučajeva, od čega 21 slučaj na prostoru Policijske uprave 1 u Zenici.

Kako je utvrđeno intervencijom policijskih službenika javni red i mir u navedenim slučajevima narušen je naročito drskim ponašanjem, prosjačenjem, fizičkim napadom na drugog, neovlaštenom kupovinom i prodajom novca na javnom mjestu i nepostupanjem po naredbi kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. Policijski službenici su počinioce ovih prekršaja sankcionisali.

Kada je upitanju segment bezbijednosti i saobraćaja na putevima na području našeg kantona u protekla 24 sata dogodile su se dvije saobraćajne nezgode. U ovim nezgodama nije bilo povrijeđenih lica,a na vozilima je nastupila materijalna šteta.

Prilikom kontrola u saobraćaju policijski službenici su kontrolisali 39 vozača i vozila te izdali 19 prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH.

Na području našeg kantona u protekla 24 sata evidentirana su dva krivična djela koja su izvršena na području Vareša i Žepča, dok na području iz nadležnosti Policijske uprave 1 u Zenici u protekla 24 sata nije evidentirano niti prijavljeno nijedno krivično djelo.

Tokom protekla 24 sata na području Grada Zenica izdata su dva prekršajna naloga zbog kršenja naredbe o o zabrani kretanja građana u periodu od 20 sati do 5 sati ujutro, dok nije bilo slučajeva kršenja naredbe o zabrani kretanja lica mlađih od 18 godina i starijih od 65 godina. Također je vršena kontrola lica kojim je izrečena mjera obavezne samoizolacije gdje je na području Policijske uprave 1 u Zenici izvršenim obilascima policije nije utvrđen niti zabilježen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.