N/FSBiH: Radovi na reflektorima i VAR sistemu na Bilinom polju

U današnjem vremenu kada je veoma teško osigurati odvijanje redovnih poslovnih aktivnosti, NS/FS BiH je nastavio realizaciju i praćenje infrastrukturnih projekata u uslovima vanrednog stanja izazvanog pandemijom korona virusa u svijetu, navode iz NSBiH.

Upkos usporenom, ili potpunom zastoju protoka roba i ljudi iz drugih država, radovi se odvijaju u skladu sa predviđenim planovima i propisanom dinamikom izvođenja. I u takvim uslovima rada, NS/FS BiH u saradnji sa svojim ugovornim partnerima (lokalnim zajednicama i dobavljačima), čini dodatne napore kako bi se ta ograničenja svela na najmanju moguću mjeru u ovom trenutku.

Stadion „Bilino polje“ Zenica

NS/FS BiH je tokom 2019.godine, uz angažman ovlaštene firme, izvršio defektažu stanja elektroinstalacija reflektorske rasvjete stadiona „Bilino polje“ u Zenici. Nakon provedene procedure konstatovano je da je neophodna potpuna rekonstrukcija svih elektroinstalacija. Nakon dostavljene analize stanja na elektroinstalacijama stadiona „Bilino polje“, uz odluku Izvršnog odbora NS/FS BiH, urađen je projekat rekonstrukcije sa zadatkom da se pripreme adekvatni uslovi za odigravanje utakmica baraža reprezentacije BiH za EURO 2020. i početak novog takmičenja UEFA Lige nacija u jesen 2020. godine. Radovi na rekonstrukciji elektroinstalacija su počeli u februaru ove godine i završeni su 13.03.2020. godine, kada je i izvršeno testiranje rasvjete, kao i mjerenje (certificiranje) jačine rasvjete. Kako je iz poznatih razloga došlo do otkazivanja utakmica baraža do daljnjeg, NS/FS BiH je u skladu sa naknadnim zahtjevima UEFA-inih predstavnika, nastavio sa dodatnim radovima. Radovi su se odnosili na ugradnju 12 reflektorskih tijela, po tri na svaki stub, sa trenutnim paljenjem i dogradnju elektroinstalacija za potrebe VAR sistema koji je inače planiran da se koristi na utakmicama baraža za EURO 2020.

Svi radovi su uspješno završeni 10.04.2020. godine. Radove je izvodila firma „Manedra“d.o.o. Mostar sa svojom partnerskom firmom „SES“ d.o.o. Sarajevo