Obilježen 15. april – Dan Armije RBiH

U Zenici je danas obilježen 15. April, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, skromije nego inače i bez većeg okupljanja i formalnih obraćanja javnosti.

Polaganjem cvijeća i vijenaca i učenjem Fatihe, na šehidskom mezarju na Prašnicama, a potom i na spomen obilježju Kameni spavač, delegacije Organizacije RVI Zenica, zatim gradonačelnik Fuad Kasumović sa članovima Komisije za obilježavanje značajnih događaja Gradskog vijeća Zenica, te predstavnici SDP-a Zenice, odale su počast borcima palim u odbrani domovine.

“Svim patriotama čestitam Dan Armije RBiH bez koje ne bi bilo države Bosne i Hercegovine. Zaslugom ovih ljudi kojima danas odajemo počast i svih koji su u periodu od 19092. do 1995. godine stali na branik domovine, danas imamo svoju državu”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Petnaesti april je samo jedna prilika da se prisjetimo svih onih pripadnika i pripadnica Armije RBiH koji su, braneći svoju državu, dali najviše što su mogli za nju. Njihova žrtva obavezuje nas u tome da nikada ne odustanemo od zalaganja za sigurnu i prosperitetnu državu jednakopravnih građana, državu u kojoj ima mjesta za sve, poručeno je ovom prilikom. (S.S./S.H.)