Gradonačelnik Kasumović o aktuelnom stanju u gradu razgovarao sa direktorima javnih preduzeća

Aktuelno stanje u gradu, izazvano pandemijom koronavirusa bila je tema sastanka kojeg je danas gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao sa direktorima svih javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Zenica.

“Prolazimo kroz ozbiljnu krizu izazvanu COVID – 10 virusom i što je najgore, ne zna se do kada će ovo stanje trajati. Sa 20 pozitivnih sugrađana u dosadašnjem dijelu pandemije, naš grad je dobro prošao i molim građane da se nastave pridržavati mjera i da još više smanje kretanje i socijalne kontakte obzirom da se vrhunac tek sada očekuje. I od vas kao menadžera tražim da osigurate funkcionisanje preduzeća u posebnim okolnostima. Građanima moramo biti na usluzi, sve ono što može funkcionisati treba da radi, a gdje imate prostora ljude šaljite na godišnje odmore, kako smo to mi uradili u Gradskoj upravi i tima smanjili rizik od zaraze. Trenutno je uposleno nešto više od 40 ljudi ali smo na usluzi građanima i odgovaramo zadacima. I od vas to tražim”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Narednih dana preduzeća će obići i gradski interni revizor kako bi se uvjerio da li se menadžmenti pridržavaju naredbi o smanjenju broja uposlenih u vrijeme pandemije.

“Moramo paziti na stabilnost preduzeća ali naravno i na građane”, zaključuje gradonačelnik Kasumović.

Tokom sastanka direktori su iznijeli veći broj problema koje su za poslovanje preduzeća i ustanova uzrokovale uredbe viših nivoa vlasti o borbi protiv pandemije koronavirusa.