Na desetak gradskih i prigradskih lokacija u toku radovi na poboljšanju komunalne infrastrukture

Na desetak gradskih i prigradskih lokacija u toku su radovi na poboljšanju komunalne infrastrukture. Među njima je i zeničko naselje Perin Han. Naime, Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica u ovoj mjesnoj zajednici trenutno realizuje projekat izgradnje dijela fekalne kanalizacije. Istovremeno, JP „Vodovod i kanalizacija“ Zenica vrši polaganje vodovodne cijevi.

Na potezu od Putovića do Novog Radakova realizira se više kapitalnih projekata. Osim vodovodne i kanalizacione infrastrukture, te unapređenja telekomunikacione mreže, hiljade stanovnika ovog dijela Zenice, zahvaljujući projektu gasifikacije, imat će priliku u svojim domaćinstvima koristiti prirodni plin. Posljednjih mjeseci stanovnici Putovića, Gorice, Perinog Hana, Moščanice i Dolače imaju otežanu cestovnu komunikaciju prema gradu, ali sve ih molim za strpljenje jer će, po realizaciji ovih projekata, Ulica Bistua Nuova dobiti savremen izgled što će poboljšati uslove života i rad privrednih subjekata“, istakao je zenički gradonačelnik, Fuad Kasumović.

Vrijednost ovog projekta iznosi oko 136.000 KM. Nakon raspisanog javnog poziva, ugovor je prošle godine potpisan sa preduzećem ‘Tuzlić’ d.o.o. Breza.

Također, u toku je sanacija puta, dužine 790 metara, u naselju Poratje koje pripada mjesnoj zajednici Pojske. Vrijednost radova procjenjuje se na 134.500 KM sa PDV – om, a izvođač radova je firma Komgrad – Ze. (L. Pojskić)