Danas na snazi žuto upozorenje, za vikend konačno sunce

Gotovo u cijeloj Bosni i Hercegovini na snazi je žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Upozorenje zbog niskih temperatura izdato je za područja Banjaluke, Foče, Prijedora, Tuzle, Bihaća, Livna, Sarajeva i Višegrada.

U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine očekivana temperatura zraka je između minus četiri i minus pet, a u planinama i do minus 10.

Danas se u jutarnjim satima i prije podne, u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a na istoku i jugoistoku Hercegovine moguća je i slaba kiša. U većem dijelu zemlje malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Do kraja dana, postupno smanjenje oblačnosti u cijeloj zemlji.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena bura koja će krajem dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i nula, na jugu zemlje do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu zemlje do tri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U Bosni i Hercegovini, u petak, očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i pet, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 15, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.