U Omladinskom naselju u Nemili bit će smješteni oni koji ne poštuju mjere samoizolacije

Nakon naredbe Federalnog štaba civilne zaštite da svi gradovi i općine moraju obezbijediti prostor za osobe koje se ne pridržavaju samoizolacije, Grad Zenica je poduzeo konkretne poteze.

Naime, u Omladinskom naselju u Nemili u toku su radovi na adaptaciji jedne od zgrada koja će služiti za ove namjene.
„U četvrtak ćemo ovdje imati opremljen objekat sa 50 kreveta, kuhinjom, kupatilom i svim ostalim neophodnim sadržajima. Radovi su u toku, imali smo malih problem sa vodom, ali će sutra ljudi iz JP „ViK” rješiti i to, tako da sve ono što je naredio Federalni štab civilne zaštite, kao i viši nivoi vlasti Grad Zenica je ispoštovao, i u četvrtak ćemo imati spreman prihvatni centar za ljude koji ne poštuju naredbu o samoizolaciji”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice tokom današnjeg obilaska Omladinskog naselja u Nemili.

Objekat Omladinskog naselja je sam od sebe izolovan, ne smeta ni mještanima i ovo je idealno mjesto za ove ljude, te je Gradonačelnik još jednom pozvao Kantonalni krizni štab da iskoristi pogodnosti koje ovo mjesto pruža. Također, gradonačelnik Kasumović je još jednom pozvao sugrađane da poštuju mjere čiji je cilj suzbijanje širenja korona virusa i zahvalio se onima koji ih poštuju, a sve one koji mogu saditi poljoprivredne proizvode je pozvao da zasade što više površina uz obećanje da će im Gradska uprava pomoći.   (Nedžad G.)