Medicinsko osoblje zeničke bolnice smješta se u Studentski centar

Odlukom Kantonalnog kriznog štaba, Studentski centar u Zenici stavljen je na raspolaganje za smještaj uposlenika Kantonalne bolnice Zenica, kao i svih drugih osoba koje se bore sa korona virusom.

„U teškim trenucima koje proživljavamo donose se i teške odluke. U skladu sa naredbama Kriznog štaba Studentski centar je mobiliziran i stavljen na raspolaganje ovom kriznom štabu. Svi uposlenici na čelu sa upravom učinit će sve da odgovore zadacima i poslovima koji su ovom naredbom definirani. Ono što je najvažnije studenti su na vrijeme iseljeni. U ovom momentu dat je rok studentima da ostatak svojih stvari iznesu do šestog aprila i na taj način ćemo sve kapacitete studentskog centra staviti na raspolaganje”, kaže Dino Eminović, direktor Studentskog centra u Zenici.
Od 25. marta prvi uposlenici Kantonalne bolnice Zenica nalaze se u Studentskom centru i po riječima direktora Eminovića u saradnji sa menadžmentom bolnice dogovarat će se smještaj ovih radnika.
Na kraju direktor Eminović se zahvalio studentima na kooperativnosti i razumijevanju u ovim teškim trenucima i poručio kako studentima, tako i ostalim građanima da se pridržavaju naredbi i uputa kriznih štabova.  (Nedžad G.)