Ugostitelji poštuju naredbe, očekuju pomoć zbog negativnih ekonomskih efekata

Nakon jučerašnje višesatne sjednice Federalnog štaba civilne zaštite, i seta mjera koje su uvedene, u programu Radio Zenice razgovarali smo sa predsjednikom Sekcije ugostitelja Udruženja poslodavaca Grada Zenica, gospodinom Senadom Džanićem o trenutnoj situaciji u ugostiteljskim objektima.

Džanić nam je objasnio na koji način su ugostiteljski radnici, ali i vlasnici istih prihvatili mjere Kriznog štaba u vezi sa zatvaranjem svih ugostiteljskih objekata na području entiteta Federacija BiH.

„Odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata bila je, poprilično, očekivana. Iako smo se potajno nadali da nas ovakav epilog neće zadesiti, shodno svjetskim primjerima, nismo iznenađeni. Ugostitelji se pridržavaju propisa, objekti su zatvoreni jer su, svakako, životi građana, a samim time i naših radnika, na prvom mjestu. No, postavlja se pitanje šta će dalje biti s nama. Mi se suočavamo sa svakodnevnim obavezama prema državi, jer se cijela ova situacija reflektira na privredu. Ni od jednog nivoa vlasti tu vrstu informacija nismo dobili“, istakao je Džanić.(L.P.)

Foto: Nejro A.