Programski sadržaji RTV Zenica prilagođeni vanrednim okolnostima

Poštovani slušaoci i gledaoci Radio i  Televizije Zenica i čitaoci web portala Zenicainfo.ba, primjetili ste da smo zbog pandemije korona virusa i prije zvaničnog proglašenja stanja prirodne i druge nesreće na nivou entiteta i države Bosne i Hercegovine, kao odgovoran medij, odnosno javni medijski servis, sve svoje resurse stavili na raspologanje najodgovornijim subjektima i institucijama u sistemu vlasti.

Programsku šemu prilagodili smo vanrednim okolnostima, programske sadržaje informativnog karaktera sveli na emisju Jutro sa vama na RTVZE i Zenicainfo u kojima istovremeno i na Televiziji i na Radiju možete pratiti sva najbitnija dešavanja u Zenici, slušati mjerodavne i kompetentne sagovornike, pa i telefonom tražiti odgovore na sva pitanja koja vas muče.

Sve to radimo s ciljem da dobijete pravovremenu, istinitu i provjerenu informaciju, prevenstveno od predstavnika kriznih štabova, jer ste i sami svjesni da poluinformacije i dezinformacije samo doprinose širenju panike i nerazumijevanja.

Pratite nas, tu smo zbog Vas. Uz Vijesti i Zenicainfo, emisija Jutro na RTVZE je svakim danom  od 7:00 do 10:00 sati, a nakon toga Otvoreni program do 15:00 sati. Svakako, sve skupa i više od toga pratite na našem web portalu www.zenicainfo.ba.

Tokom otvorenog programa možete nas kontaktirati na broj telefona 032 449 200.