Sve spremno za 13. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Zenica Open 2020. održaće se u subotu 14. marta u Areni Husejin Smajlović. Turnir se organizuje tradicionalno u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Ovu informaciju potvrdio je na današnjoj press konferenciji Organizacioni odbor turnira. Umjesto dva dana trajaće samo jedan. Zbog pandemije korona virusa upitan je dolazak ekipe iz Pljevlja-Crna Gora, a organizator će prema uputama kriznog štaba poduzeti potrebne mjesre zaštite učesnika. Takođe turnir će se igrati bez prisustva publike.

„Ekipa iz Pljevalja tražila je mišljenje od svog ambasadora da li će morati u karantin kada se vrate u Crnu Goru. Ako budu morali oni neće doći jer svi su zaposleni i morali bi izostati sa posla. Svi ostali su potvrdili dolazak na turnir“, pojasnio je na današnjoj press konferenciji Ferhat Šehić, sekretar KSO Bosna.

Na turniru Zenica Open 2020. će nastupiti 9 ekipa. Osim domaćina Bosne na listi učesnika su Marsonija iz Hrvatske, Zenica 92. Neretva iz Mostara, Općina Ildiža, Kakanj, Breza 304, “26 avgust“ iz Mramora. Turnir će se igrati uporedo na dva terena kako bi se sve završilo za jedan dan.

„Nažalost ove godine nećemo imati kvalitet kao predhodnih godina. Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem je odlučila da podrži ovaj turnir i Grad Zenica je pokrovitelj turnira. Ove godine u budžetu za sport biće izdvojeno više sredstava za sport i klubovi sjedeće odbojke će dobiti po iznose od po 6.500 KM. Bez obzira na sve novonastale probleme Grad Zenica će učiniti sve uz pomoć JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, da ovaj turnir protekne u najboljem redu“, izjavio je Armin Mujkić, šef Sektora za odnose sa javnošću Grada Zenica. Svečano otvaranje turnira je u subotu 14. marta u 11 sati. (Mirsad Pripoljac)