Organizovana obuka za pisanje projekata boračkih udruženja

Služba za boračko invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenice danas je organizovala obuku za pisanje projekata za članove udruženja iz ove oblasti.

Ovom prilikom data su im i uputstva o podnošenju aplikacije na Javni poziv za raspodjelu sredstava iz gradskog budžeta za tekuću godinu, a namijenjena udruženjima i organizacijama proisteklim iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine. Ovaj Javni poziv uslijediće već iduće sedmice.

“Današnja obuka za pisanje projekata je i organizovana na inicijativu naših udruženja, jer su nam zbog nedovoljne educiranosti prethodnih godina mnogi projekti propali, jer nisu bili kvalitetni i zato smo zahvalni što je organizovana današnja obuka, da bi ove godine kada bude Javni poziv mogli da konkurišemo sa pravim projektima, za koje bi dobili novac, kako bi ih realizovali u što kraćem roku i što kvalitetnije”, navodi Tahir Šabić, predsjednik JOB Unije veterana Grada Zenice.

“S obzirom na zahtjeve boračkih udruženja mi smo zajedno sa kolegama iz Agencije ZEDA obezbijedili predavače za današnju obuku, koji su im objasnili pojedinosti o tome kako treba da izgleda projektni prijedlog i šta on treba sadžavati da bi zapravo mogao proći na Javnom pozivu”, pojašnjava Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika za boračko invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenice .

Po riječima naše sagovornice, Javni poziv za raspodjelu sredstava iz gradskog budžeta za tekuću godinu, namijenjenih udruženjima i organizacijama proisteklim iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine biće raspisan odmah iduće sedmice, nakon čega će uslijediti i njegova realizacija do kraja ove godine.

“Za ove namjene ovogodišnjim gradskim budžetom predviđeno je 150.000 KM za udruženja iz oblasti boračko –invalidske zaštite, a od toga će za projektne prijedloge na Javnom pozivu biti namijenjeno oko 100.000 maraka”, dodala je Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika za boračko invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Grada Zenice. (Vesna Jovanović)