Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana

U Bosni i Hercegovini će sutra veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim i istočnim područjima po kotlinama će biti magle. Novo naoblačenje sa zapada od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C.

petak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom. Na planinama može padati snijeg. U većem dijelu zemlje vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Na sjeveru Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

subotu će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno sa slabom kišom prije podne. Na planinama može padati slab snijeg. U večernjim satima razvedravanje. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C