Predstava “Ukulele jam” večeras premijerno pred sarajevskom publikom

Nakon dvije izvedbe u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, predstava “Ukulele jam” večeras će premijerno biti izvedena i u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a u okviru festivala Sarajevska zima 2020.

Predstava “Ukulele jam” koja je nastala po istoimenom romanu autora Alena Meškovića, a u režiji Dine Mustafića, govori „o ratu, izbjegličkim danima i rock'n'rollu.“

“Ukulele jam” je priča o odrastanju i formiranju identiteta u periodu devedesetih kada je jedini važan identitet bio onaj nacionalni. Tada je bilo najvažnije tko kako govori, tko se kako zove i odakle dolazi. Prebrojavala su se krvna zrnca, a svakog tko je imao „miješanu krv“ gledalo se „krivo“.

U predstavi “Ukulele jam” angažovan je kompletan ansambl Bosanskog narodnog pozorišta, ali i gostujući glumac Zijah Sokolović. Komad je rađen povodom 70. rođendana jedne od najznačajnijih kulturnih institucija Zenice.

Premijerna izvedba predstave “Ukulele jam” u Narodnom pozorištu Sarajevo, na programu je večeras, u 19 sati i 30 minuta. (Maid Dizdarević)