Motocikl od drveta vozi 220 km/h, poznato i kolika mu je cijena

Ispod besprijekornog dizajna, krije se velika cilindrična baterija, a LED osvjetljenje koje ima mogućnost promjene boja postavljeno je oko baterije, ističe Design Boom

Newron planira proizvesti samo 12 primjeraka ovoga jedinstvenog motocikla.

Prednarudžbe za električni, drveni motocikl pod nazivom EV-1 su otvorene, nakon što je francuski proizvođač Newron tijekom prošle godine prezentirao javnosti svoje neobično dizajnirano vozilo.

Ispod besprijekornog dizajna, krije se velika cilindrična baterija, a LED osvjetljenje koje ima mogućnost promjene boja postavljeno je oko baterije, ističe Design Boom.

Može razviti brzinu od 220 km/h, a prije nego što se baterija isprazni EV-1 može prijeći do 300 km. Baterija podržava tehnologiju brzog punjenja koje traje oko 40 minuta. Motor snage 75 kW može ubrzati do 100 km/h za svega tri sekunde.

Kroz partnerstvo s francuskim firmama Dassault systems i Advans, Newron planira proizvesti 12 primjeraka ovog motocikla tokom 2020. godine.

Spomenute su tvrtke već sarađivale na programima poboljšanja ubrzavanja, a Newron trenutačno razvija inteligentni sustav koji bi omogućio vozačima zadati željenu destinaciju motociklu kako bi vozilo moglo raspoloživu energiju iskoristiti na najučinkovitiji način.

Oni koji žele rezervirati svoj primjerak ovoga jedinstvenog motora trebaju položiti depozit u visini od 2000 eura, a ukupna cijene iznosi 60.000 eura. U slučaju odustajanja od kupnje, depozit će se vratiti, a isporuka se očekuje u 2021. godini.